Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Uitwisseling

Mogelijkheden

Bij een uitwisseling worden studenten ‘geruild’ tussen twee universiteiten. Er zijn afspraken gemaakt over de toegangseisen, de duur van de studieperiode en het aantal studenten dat per jaar wordt uitgewisseld. Als UvA-student betaal je collegegeld aan de UvA en is het niet nodig collegegeld te betalen aan de gastuniversiteit.

 • Buiten Europa: Global Exchange Programme

  Het Global Exchange Programme omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Dit betekent dat studenten van alle studiegebieden in aanmerking komen voor deze uitwisselingsprogramma’s, behalve als de gastuniversiteit beperkingen heeft ingesteld. 

  Let op: Masterstudenten van de Faculteit Rechtsgeleerdheid kunnen zich niet aanmelden voor het Global Exchange Programme.

 • Binnen Europa: Het Erasmus+ programma

  Iedere faculteit/opleiding heeft haar eigen netwerk van partneruniversiteiten in het Erasmusprogramma. Voor meer informatie over het Erasmusprogramma kan je terecht bij jouw faculteit/opleiding.

  Algemene voorwaarden

  • Je moet ingeschreven staan aan de UvA en je collegegeld hebben betaald.
  • Voor de Erasmusbeurs moet je minstens 3 maanden in het buitenland studeren of stage lopen.
  • Let op: de Faculteit Rechtsgeleerdheid stelt extra eisen aan een Erasmusuitwisseling.
  • Studenten die zijn genomineerd komen in aanmerking voor een  Erasmus beurs.
 • QTEM: voor Economics & Business

  The University of Amsterdam is a founding member of the expanding Network Master's programme in Quantitative Techniques for Economics and Management (QTEM). This programme is an ambitious and selective programme for our outstanding students.

 • Zelfstandig naar het buitenland: volledige master

  Je kunt ervoor kiezen om niet via een uitwisseling, maar zelfstandig naar het buitenland te gaan. Bijvoorbeeld als je naar een bestemming wilt waar de UvA geen uitwisselingsovereenkomst mee heeft, of als je een volledige master in het buitenland wilt volgen. Op deze pagina lees je hoe je je kunt oriënteren en voorbereiden op een master in het buitenland.

 • Exchange Ambassador Programme

  Bij terugkomst van je uitwisseling biedt de UvA je de unieke mogelijkheid om je aan te melden voor het Exchange Ambassador Programme. Als ambassadeur van een partneruniversiteit help je studenten bij de culturele voorbereiding en organiseer je evenementen. In ruil hiervoor ontvang je een certificaat en trainingen om je professionele vaardigheden te ontwikkelen.