Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Eén aanmeldprocedure en één deadline voor uitwisseling

Vanaf collegejaar 2023/2024 is er voor alle uitwisselingsbestemmingen van de UvA één aanmeldprocedure die voor alle studenten hetzelfde is. Dat maakt het makkelijk om je aan te melden voor een uitwisseling. Je kunt straks maximaal vijf bestemmingen per ronde opgeven waar je naar toe zou willen. We verwachten dat we op deze manier meer studenten een buitenlandervaring kunnen bieden.

Deadline

Je hebt in totaal drie kansen om je aan te melden voor een uitwisseling in collegejaar 2023/2024. De deadline voor ronde 1, je eerste kans, is woensdag 11 januari 2023. Later in het jaar volgen nog twee rondes om je aan te melden voor de overgebleven plekken.

Loting

Om meer studenten de kans te geven op een buitenlandervaring verdelen we de uitwisselingsplekken op een nieuwe manier. Zijn er voor specifieke bestemmingen meer aanmeldingen dan plekken? Dan plaatsen we op basis van loting om deze plekken zo eerlijk mogelijk te verdelen. Om voor uitwisseling in aanmerking te komen, moet je natuurlijk aan specifieke eisen van jouw faculteit voldoen. Ook de universiteit in het buitenland waar je naartoe wil, hanteert criteria. We controleren daarom van te voren alle aanvragen om te kijken of je aan deze ingangseisen voldoet. Een klein aantal bestemmingen valt niet onder de loting. Als er voor deze bestemmingen meer aanmeldingen dan plekken zijn, verloopt plaatsing op een andere manier.

Meer informatie

Vanaf 1 oktober 2022 vind je op deze pagina meer informatie over de vernieuwde aanmeldprocedure en de uitzonderingsbestemmingen. Kom op 8 oktober voor meer informatie naar de Study Abroad Fair en oriënteer je daar op jouw mogelijkheden voor een buitenlandervaring.

Verder kan je hieronder je faculteit of college kiezen, om alle uitwisselingsopties specifiek voor jouw studieprogramma te ontdekken: