Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Plaatsing en selectie

Global Exchange Programme

Geplaatst, wat nu?

Bij een positieve uitslag ontvang je per e-mail verdere informatie over jouw deelname aan het Global Exchange Programme. Hierin wordt ook een aantal voorlichtingsbijeenkomsten vermeld die je ondersteunen bij je verdere voorbereiding. Tijdens deze (online) bijeenkomsten ontmoet je andere geplaatste studenten van het Global Exchange Programme.

Om je voor te bereiden op je uitwisseling bieden we verschillende online bronnen aan:

Drie digitale modules (in het Engels) om je te voorzien van alles wat je nodig hebt om een ​​soepele overgang naar je gastland en instelling te maken:

  • Module 4: Health & Wellbeing. Learn what you can do to improve your health and wellbeing before your mobility.
  • Module 5: Practical Advice. Find practical advice how to prepare for your mobility.
  • Module 6: Culture Shock. Find out the differences between your home and study abroad destination and tips how to embrace the new culture.

Je wordt daarnaast ook toegevoegd aan een meer praktische Canvas cursus waarin alle informatie is te vinden over studeren in het buitenland en specifieke informatie om je stap-voor-stap voor te bereiden op je uitwisseling.

Let op, een positieve uitslag betekent niet dat je geaccepteerd bent door jouw gastuniversiteit. Nadat je een plaats in het Global Exchange Programme aangeboden hebt gekregen, zul je van Bureau Internationale Studentenzaken verdere informatie ontvangen over jouw specifieke aanmelding bij de gastuniversiteit. Meer informatie hierover kun je te zijner tijd op de Canvas Course lezen.

In het geval dat jouw uitwisseling wordt geannuleerd door de UvA of door de partneruniversiteit, dan zullen wij je geen alternatieve uitwisselingsplek aanbieden. Lees onze gehele Terms and Conditions voor alle details.

In het buitenland

De meeste gastuniversiteiten kennen een oriëntatie/introductie programma voor uitwisselingsstudenten. Hoewel deze periode bij de meeste universiteiten niet verplicht is, raden we je aan wel mee te doen met het programma. Je krijgt niet alleen een korte introductie over de cultuur, land, stad en universiteit, maar het is ook de perfecte gelegenheid om andere studenten te ontmoeten die op uitwisseling aan deze universiteit studeren.

Net zoals de UvA eenmaal per jaar een Study Abroad Fair organiseert, doen buitenlandse universiteiten dat ook. Het kan zijn, dat jij tijdens je verblijf wordt gevraagd aan een Study Abroad Fair mee te werken om aan de studenten van de partneruniversiteit te vertellen hoe het is om op uitwisseling te gaan en aan de UvA te studeren. Hoe meer uitwisselingsstudenten aan de UvA studeren, hoe meer plaatsen wij zullen hebben voor UvA studenten in het buitenland. Word je door de partneruniversiteit hiervoor gevraagd, neem dan contact op met BIS voor meer informatie en promotiematerialen.

De Universiteit van Amsterdam biedt ook handige online bronnen (in het Engels) voor studenten tijdens hun verblijf in het buitenland:

  • Module 7: Reflective Thinking & Making the Most of Your Time Abroad! Learn how to make the best out of your time abroad and reflect on your experiences.
  • Module 8: Supporting Student Crisis. Find out what you can do when a crisis situation occurs.
  • Module 9: Dealing With Problems While Abroad. Discover issues students face while abroad and learn how to overcome them.

Na terugkomst

Er bestaat een specifieke website gericht om studenten te ondersteunen die terugkeren van hun studie in het buitenland. Zo kun je een 'Welcome Back Event' bijwonen, je aanmelden voor ons bekroonde ambassadeursprogramma, lid worden van de studentenorganisatie ESN Amsterdam of enkele van de andere suggesties volgen om je te helpen uitpakken en profiteren van je ervaring.

www.uva.nl/aftermobility