Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Global Exchange Programme

Op weg naar een onvergetelijke ervaring

Het Global Exchange Programme omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Dit betreft (grotendeels) faculteitoverstijgende overeenkomsten tussen universiteiten. Studenten van alle studiegebieden komen in aanmerking voor deze uitwisselingsprogramma’s, behalve als de gastuniversiteit beperkingen heeft ingesteld. Bureau Internationale Studentenzaken coördineert dit Global Exchange Programme.

In de overeenkomst tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de buitenlandse universiteit zijn er afspraken gemaakt over de toegangseisen, mogelijke studiegebieden, de duur van de studieperiode en het aantal studenten dat per jaar wordt uitgewisseld.

Zo kan je bijvoorbeeld slechts eenmaal op uitwisseling naar dezelfde partneruniversiteit. Als UvA-student betaal je collegegeld aan de UvA en is het niet nodig collegegeld te betalen aan de partneruniversiteit.

Uitwisseling en COVID-19

We hopen dat de gevolgen van COVID-19 voor uitwisselingen in 2022-2023 minimaal zullen zijn. We kunnen hierin echter geen garanties geven. Op dit moment gaan we door met de voorlichtingen en aanmeldingen voor uitwisselingen in het academisch jaar 2022-2023.

 • Oriëntatie

  Onder Oriëntatie vind je uitgebreide informatie over de deelnemende universiteiten in het Global Exchange Programme en worden hulpmiddelen geboden om een keuze te maken, o.a.:

  • Kies een universiteit
  • Onderzoek jouw mogelijkheden
  • Maak een begroting van de kosten
  • Check de taaleisen
 • Aanmelding

  Zodra je een geschikte bestemming hebt gevonden, kan je aan de slag tijdens de online aanmeldperiode.

 • Plaatsing en selectie

  Controle van alle dossiers wordt onder begeleiding van Bureau Internationale Studentenzaken uitgevoerd.

 • Contact en voorlichting

  Heb je de informatie doorgenomen en heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van Bureau Internationale Studentenzaken (BIS). In het menu Contact kun je een vraag stellen via het vragenformulier en wordt er uitgelegd waar je terecht kan met algemene en complexe vragen.

Verzameling foto's van studeren in het buitenland