Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Uitwisseling

Global Exchange Programme

Op weg naar een onvergetelijke ervaring

Het Global Exchange Programme omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Dit betreft (grotendeels) faculteitoverstijgende overeenkomsten tussen universiteiten. Studenten van alle studiegebieden komen in aanmerking voor deze uitwisselingsprogramma’s, behalve als de gastuniversiteit beperkingen heeft ingesteld. Bureau Internationale Studentenzaken coördineert dit Global Exchange Programme.

In de overeenkomst tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de buitenlandse universiteit zijn er afspraken gemaakt over de toegangseisen, mogelijke studiegebieden, de duur van de studieperiode en het aantal studenten dat per jaar wordt uitgewisseld.

Zo kan je bijvoorbeeld slechts eenmaal op uitwisseling naar dezelfde partneruniversiteit. Als UvA-student betaal je collegegeld aan de UvA en is het niet nodig collegegeld te betalen aan de partneruniversiteit.

 • Maak een keuze

  In het menu Bestemmingen vind je uitgebreide informatie over de deelnemende universiteiten in het Global Exchange Programme en worden hulpmiddelen geboden om een keuze te maken.

  • Kies een universiteit
  • Onderzoek mogelijke vakken (dit is altijd onder voorbehoud)
  • Maak een begroting van de kosten
  • Check de taaleisen
 • Meld je aan

  Zodra je een geschikte bestemming hebt gevonden, kan je aan de slag met de online aanmelding.

 • Selectieproces

  De selectie van alle dossiers wordt onder begeleiding van Bureau Internationale Studentenzaken uitgevoerd door studentbegeleiders werkzaam bij Studenten Services of op de verschillende faculteiten.

 • Contact

  Heb je de informatie doorgenomen en heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van Bureau Internationale Studentenzaken (BIS). In het menu Contact kun je een vraag stellen via het vragenformulier en wordt er uitgelegd waar je terecht kan met algemene en complexe vragen.

Verzameling foto's van studeren in het buitenland