Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Stage in het buitenland

Stage lopen in het buitenland is een unieke manier om je theoretische kennis in praktijk te brengen, werk- en buitenlandervaring op te doen, je netwerk te vergroten en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hiermee geef je zelf sturing aan je studie en je (inter)nationale loopbaan.

Buitenland.uva.nl

Begin op tijd 

Denk je erover om je stage in het buitenland te lopen? Begin dan op tijd met oriënteren. Reken minstens op een half jaar tot jaar voorbereiding vanaf je allereerste oriëntatie tot je daadwerkelijke vertrek. Zeker als het om landen buiten Europa gaat waarbij je rekening moet houden met de visumprocedure.

Bekijk de video over Stage in het buitenland 

Zelf regelen 

Een stage in het buitenland organiseer je zelf. De goedkeuring en erkenning van een stage in het buitenland verloopt vaak op dezelfde manier als een stage in Nederland. Dit regel je bij je eigen opleiding (studieadviseur/stagecoördinator/bureau internationalisering). Dus kijk ook goed naar de eisen en randvoorwaarden die je opleiding stelt en welke procedure je moet volgen.

 

Praktisch 

Alle andere praktische zaken zoals huisvesting, financiën, verzekeringen, visum regel je ook zelf. Op www.wilweg.nl/stage kan je veel informatie vinden.

Advies

Daarnaast kunnen verschillende medewerkers van de UvA je adviseren bij dit proces:

  • Stagecoördinator of Studieadviseur van je eigen opleiding
  • Stagebureau van de Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Bureau Internationale Studentenzaken (BIS)
  • Student Careers Centre
  • Kijk ook naar de checklist “In 10 stappen naar het buitenland”

Verwijzingen

> www.student.uva.nl > [je opleiding] > A-Z > Stages