EN uva.nl
Beurzen

Financiële steun van de UvA

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanvragen van een beurs of andere financiële ondersteuning.

• Bestuursbeurs

Sommige bestuursfuncties van een studie- of studentenvereniging of deelname aan een medezeggenschapsorgaan vergen zoveel tijd dat je studievertraging oploopt. Het is mogelijk om extra financiële ondersteuning te krijgen.

Bestuursbeurs

• Beurzen voor Surinaamse studenten

Als je een Surinaamse student bent en onverwacht in financiële problemen dreigt te komen tijdens je studie aan de UvA, kun je een beurs aanvragen.

Beurzen voor Surinaamse studenten

• Erasmusbeurs

Erasmusbeurzen worden verstrekt aan studenten die in het kader van het Erasmusprogramma aan een partnerinstelling studeren of stage lopen.

Erasmusbeurs

• Noodfonds

Voor noodsituaties die financiële problemen opleveren kan een beroep op het noodfonds worden gedaan. De situatie moet acuut zijn, incidenteel, van beperkte omvang en oplosbaar.

Noodfonds

• Profileringsfonds ('afstudeerfonds')

Het Profileringsfonds biedt de mogelijkheid om financiële ondersteuning te verstrekken als er door bijzondere omstandigheden (zoals ziekte of handicap) studievertraging wordt opgelopen.

Profileringsfonds ('afstudeerfonds')

• Subsidies voor studentenactiviteiten

Het doel van dit fonds is het studentenleven in Amsterdam maatschappelijk en cultureel te verbreden en zo bij te dragen aan de algemene ontwikkeling van de student.

Subsidies voor studentenactiviteiten