Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Verzekering, gezondheid, en veldwerk

Verzekering

Voor vertrek dien je uit te zoeken of je ziektekostenverzekering geldig is in het land van bestemming. Soms is dat zo, maar het kan zijn dat je je aanvullend moet verzekeren. Controleer ook of je ziektekostenverzekering geldig is voor een langer verblijf in het buitenland.

De verzekeringen van AON, Insure to Study en Students Insured, zijn speciaal ontwikkeld voor buitenlandse studie- en stageverblijven. Je kunt via de onderstaande link direct persoonlijk advies inwinnen voor jouw buitenlandplannen. Maar er zijn natuurlijk verschillende verzekeringsmaatschappijen. Het kan zeker lonen om ze te vergelijken. Kijk ook of je WA-verzekering een buitenlanddekking heeft en kijk voor tips op de website van het Nuffic.

Zaakwaarnemer

Soms is het handig ervoor te zorgen dat er tijdens je verblijf in het buitenland iemand is die zaken met betrekking tot studiefinanciering, belastingen of inschrijving bij de UvA voor je waarneemt. Een formulier om iemand te machtigen kun je vaak vinden bij de instantie zelf of zelf opstellen (kijk hiervoor internet).

Gezondheid

Voor sommige landen heb je inentingen nodig, vraag het aan je huisarts, GGD of de UvA studentartsen.

Veldwerk

Ga je voor onderzoek en/of veldwerk naar het buitenland? Lees ook de UvA-brede regeling Veldwerk (PDF, 9p.) inclusief checklist voor veiligheid en gezondheid (PDF, 1p).

Chubb Travel Smart App

Als je naar het buitenland gaat is er de Travel Smart App van Chubb. Deze is te downloaden op je telefoon via de appstore. Je kunt vervolgens een account aanmaken met je UvA e-mailadres en het wachtwoord is het polisnummer van de Zakenreisverzekering: DL221283. Als je instemt herkent de app waar je je op dat moment bevindt. Ook bevat de app informatie over veilig en reizen en verblijven.

ICT-beveiliging

Als je naar het buitenland gaat is ICT-beveiliging belangrijk. Kijk voor tips op ICT-beveiliging.