Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Verzekering en Gezondheid

Verzekering

Voor vertrek dien je uit te zoeken of je ziektekostenverzekering geldig is in het land van bestemming. Soms is dat zo, maar het kan zijn dat je je aanvullend moet verzekeren. Controleer ook of je ziektekostenverzekering geldig is voor een langer verblijf in het buitenland.

De verzekeringen van AON, Insure to Study en Students Insured, zijn speciaal ontwikkeld voor buitenlandse studie- en stageverblijven. Je kunt via de onderstaande link direct persoonlijk advies inwinnen voor jouw buitenlandplannen. Maar er zijn natuurlijk verschillende verzekeringsmaatschappijen. Het kan zeker lonen om ze te vergelijken. Kijk ook of je WA-verzekering een buitenlanddekking heeft en kijk voor tips op de website van het Nuffic.

Zaakwaarnemer

Soms is het handig ervoor te zorgen dat er tijdens je verblijf in het buitenland iemand is die zaken met betrekking tot studiefinanciering, belastingen of inschrijving bij de UvA voor je waarneemt. Een formulier om iemand te machtigen kun je vaak vinden bij de instantie zelf of zelf opstellen (kijk hiervoor internet).

Gezondheid

Voor sommige landen heb je inentingen nodig, vraag het aan je huisarts, GGD of de UvA studentartsen.