Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Financiën

Uitwisseling, stage, onderzoek of master

Studeren, stage lopen of onderzoek doen in het buitenland kost vaak meer dan wanneer je dit in Nederland doet. Het is niet makkelijk om aan te geven hoe hoog het bedrag is. Het begint al met de kosten van de reis. Om een indruk te krijgen: de meeste universiteiten geven in hun brochures en op hun websites informatie over de uitgaven voor verblijf, visum, et cetera. Bekijk ook de informatie van Nuffic.

Studenten die een hele master in het buitenland willen doen, staan vaak voor erg hoge kosten. Sparen, extra werken en ter plaatse een bijbaantje zorgen in sommige gevallen voor een sluitende begroting, maar zo niet, dan vind je op deze pagina informatie over beurzen en fondsen.

Lees de verschillende opties op deze pagina goed door en begin tijdig met aanvragen, indien je op grond van de informatie van het fonds of de beurs in aanmerking voor een bijdrage denkt te komen.

Begroting

Maak op tijd een begroting van de kosten, ook al heb je nog geen definitieve toezegging van de buitenlandse instelling. Zie de site van Nuffic voor een begroting per land.

Alle financiële steun voor buitenland

Financiële steun van de UvA, van de Nederlandse en andere overheden en van de VSB en andere particuliere fondsen en beurzen vind je in de submenu's.