Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

International Student Network

Elk semester heet de Universiteit van Amsterdam meer dan duizend internationale studenten welkom in Amsterdam. International Student Network Amsterdam (ISN Amsterdam) is de studentenorganisatie die deze studenten door middel van culturele en sociale activiteiten helpt om hun verblijf in Amsterdam onvergetelijk te maken.

Wil je deel uitmaken van de internationale studentengemeenschap? Word dan lid van ISN of doe een waardevolle ervaring op als coach, buddy, commissielid of bestuurslid.

 

Activiteiten

ISN Amsterdam organiseert meerdere evenementen per maand, zoals excursies naar bekende plaatsen in Nederland, een Nederlandse filmavond, Nederlandse lessen en verschillende lezingen om internationale studenten het naar hun zin te maken. Ook is er een wekelijkse borrel in een bar en drie keer per semester wordt er een groot feest voor alle uitwisselingsstudenten georganiseerd. Daarnaast besteedt ISN Amsterdam aandacht aan Nederlandse feestdagen en andere tradities die de Nederlandse cultuur typeren.

Door lid te worden van ISN ontdek je de internationale studentengemeenschap in Amsterdam en maak je vrienden van over de hele wereld.

Interesse? Bezoek de website of de Facebookpagina om te zien welke activiteiten op de kalender staan.

Lidmaatschap, buddy, coach, commissies en bestuur

Er zijn verschillende manieren om betrokken te raken bij ISN Amsterdam. Je kunt in contact worden gebracht met een internationale student door middel van het buddyprogramma, je kunt een groep internationale studenten begeleiden tijdens de introductieweek of je kunt deel uitmaken van een commissie of het ISN bestuur.

Lidmaatschap

Alle UvA studenten zijn welkom om mee te doen bij ISN Amsterdam. Zo kun je voor 5 euro een lidmaatschapskaart kopen die een heel jaar geldig is. Vanaf dat moment is het mogelijk deel te nemen aan de activiteiten en ontvang je speciale aanbiedingen in diverse winkels en plekken in Amsterdam.

Buddy

Elk semester koppelt ISN inkomende internationale studenten aan een Nederlandse buddy. Als buddy kun je internationale studenten de stad Amsterdam laten zien, tips en trucs geven over het leven in Amsterdam en elkaars cultuur leren kennen. Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over bepaalde landen, een andere taal te leren of om nieuwe (internationale) studenten te ontmoeten en ondersteunen? Meld je dan aan via de ISN Amsterdam website.

Coaches

Aan het begin van ieder semester organiseert ISN Amsterdam een introductieweek voor alle nieuwe internationale studenten die hun studie beginnen aan de UvA . Samen met een medecoach begeleid je een groep van 25 tot 30 internationale studenten tijdens de introductiedagen. Ben je bekend met de UvA en Amsterdam en lijkt het je leuk deel te nemen aan verschillende introductieactiviteiten zoals een rondvaarttocht, CREA-workshops, museumbezoek, een sportdag en verschillende feesten, dan kun je je aanmelden als ISN coach. Stuur een e-mail naar ISN Amsterdam (intro@isn-amsterdam.nl) met een motivatiebrief en wat informatie over jezelf.

Bestuur en commissies

Ben je op zoek naar een manier om je professionele netwerk uit te breiden, te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en het organiseren van grote evenementen en activiteiten? Word dan bestuurslid of meld je aan bij één van de ISN commissies. Stuur een e-mail info@isn-amsterdam.nl met daarbij een motivatiebrief en wat informatie over jezelf.