Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Overig aanbod

over de hele wereld: in Athene, Rome, Florence, Sint Petersburg, Beijing, Shanghai en meer

Dynamisch erfgoed: de stad in beweging

NWIB Zomerschool  voor tweede- en derdejaars bachelors

Twee weken veldwerk in Athene, Florence of Sint Petersburg

Voor als je over de grenzen van je eigen vakgebied wilt kijken en wilt samenwerken met een team van studenten van allerlei disciplines en van verschillende Nederlandse universiteiten. 

Gezien de huidige coronacrisis en de hierdoor ingestelde beperkingen, onder meer om samen te komen en te reizen, kan de NWIB Zomerschool 2020 helaas niet doorgaan.

Culturele verdragen

Er zijn een aantal landen die beurzen voor zomercursussen beschikbaar stellen via een Cultureel Verdrag zoals Griekenland, Rusland, Duitsland, Hongarije, Israël, Polen en Tsjechië. Meer informatie is te vinden op de website van het Nuffic.

DC Internships

De Netherland-America Foundation heeft een royaal aantal volledige beurzen voor studenten uit Nederland om deel te nemen aan hun zomerprogramma's in Washington, DC. Elk instituut omvat een stage, studiepunten van George Mason University en huisvesting in gemeubileerde appartementen in het hart van DC.

Humanity in Action

Humanity in Action is de naam van een internationaal programma over mensenrechten en minderheden. Jaarlijks kunnen tien studenten uit Nederland kosteloos deelnemen aan dit zomerprogramma. Door middel van lezingen, excursies, discussies en opdrachten worden studenten op een nieuwe manier bewust gemaakt van de positie van minderheden en schendingen van mensenrechten, met name in de deelnemende landen.

Hutong School

De Hutong School is een gerenommeerd taleninstituut en stagebureau, wereldwijd werkzaam - niet alleen in China (Beijing & Shanghai). De Hutong School behoort tot een van de eerste taleninstituten onder Europees management die door het Chinese ministerie van onderwijs werden erkend. Onlangs is de Hutong School uitgeroepen tot het beste taleninstituut van Beijing.

Zomerprogramma’s in Europa

Geïnteresseerd in een zomerschool in Europa? Deze website is de perfecte uitvalsbasis om de Europese zomerscholen te verkennen. Je kunt hun digitale overzicht doorzoeken per discipline, land en periode.