Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

10e UNICA Studentenconferentie

Universidade Nova de Lisboa, van zondag 28 juni - woensdag 1 juli 2020

"Dream your University in the capital city!"

Uitzicht in Lissabon, Portugal
Lissabon, Portugal
  • Universidade Nova de Lisboa
  • Zondag 28 juni - woensdag 1 juli 2020
  • Meld je aan voor 1 december 2019

Veel nieuwe ideeën

Geïnitieerd in 2000 door Freie Universität Berlin, de eerste universiteit die zich heeft ingezet om studenten te betrekken bij de activiteiten van het netwerk, is de UNICA Student Conference nu een gevestigde en vrolijke UNICA-traditie. De conferentie verzamelt om de 2-3 jaar 200 tot 300 studenten van UNICA-aangesloten universiteiten die met enthousiasme veel nieuwe ideeën in het netwerk laten circuleren.

Unieke mogelijkheid

Door keynote-toespraken, hard werken in de discussiegroepen en sociale activiteiten te combineren, biedt de conferentie studenten een unieke mogelijkheid om hun collega's uit andere Europese landen te ontmoeten en hun mening te geven over betekenisvolle kwesties in relatie tot het hoger onderwijs.

Studenten worden aangemoedigd om meningen en aanbevelingen te formuleren die zowel binnen het UNICA-netwerk als bij relevante belanghebbenden kunnen worden geuit en aanleiding geven tot nieuwe, uitdagende initiatieven.

Het hoofdthema van de conferentie:

"Dream your University in the capital city!"

Vanwege hun locatie in hoofdsteden zijn UNICA-universiteiten intrinsiek stedelijk: ze brengen veel kansen met zich mee, maar ook verantwoordelijkheden en uitdagingen waarvoor een ambitieuze visie en een innovatieve gedachte nodig zijn.

UNICA wil graag de stem en de dromen van studenten laten horen over wat de rol van universiteiten in hoofdsteden moet zijn in de toekomst en hoe instellingen voor hoger onderwijs grote stedelijke uitdagingen kunnen aangaan.

Opzet van de conferentie

Het hoofdthema zal worden gestructureerd in verschillende onderwerpen, die zullen worden geselecteerd in samenwerking met het Erasmus Studenten Netwerk (ESN) en de Europese Studentenunie (ESU) en zullen worden besproken in 10 Studentenforums.

Studenten worden van tevoren uitgenodigd om een ​​van de onderwerpen te kiezen en worden bij de voorbereiding op de conferentie ondersteund door de academische tutor die door elke deelnemende universiteit wordt aangewezen en door de voorzitter van het forum waaraan ze zullen deelnemen.

Meld je aan vóór 1 december

Als je interesse hebt, stuur dan een e-mail naar global@uva.nl vóór 1 december 2019, inclusief je motivatie waarin je uitlegt wat je affiniteit is met het hoofdthema (maximum van 500 woorden, in het Engels), en een digitale kopie van je cv en transcript.

Gratis huisvesting en reizen

Drie overnachtingen, lunches tijdens conferentiesessies en culturele evenementen worden verzorgd door de organiserende universiteiten. De UvA verstrekt een beurs ter dekking van reiskosten naar Lissabon en vervoer van de luchthaven naar de stad.

Voorwaarden

  • Type student: (2e en 3e jaar bachelorstudenten en masterstudenten).
  • Affiniteit met het thema
  • Voltijdse inschrijving als student aan de UvA

Vragen?

Neem contact op met het Bureau voor Internationale Studentenzaken via global@uva.nl.