Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Taalcursus

Veel studenten kiezen ervoor om tijdens hun studie een taalcursus in het buitenland te volgen. Vaak levert dit sneller resultaat op omdat je in het land zelf volop de mogelijkheid krijgt je taal te oefenen.

Beginner of gevorderd?

Het aanbod van taalcursussen is groot, daarom is het handig om je van te voren goed te oriënteren. Voor de meeste talen zijn gemakkelijk cursussen te vinden op het internet. Frans, Spaans en Engels wordt praktisch overal aangeboden, evenals Duits, Portugees en Italiaans. Wil je een taal volgen die alleen buiten Europa wordt aangeboden dan zul je wat beter moeten zoeken. Denk goed na over de beschikbare tijd (hoe lang wil je weg?), het niveau van het programma (beginner of gevorderd?) en het beschikbare budget wat je hiervoor over hebt.

Taalcursus via het Global Exchange Programme

Ook via het Global Exchange Programme worden UvA studenten de mogelijkheid geboden om een taalcursus te volgen. Zo kun je een maand lang Hebreeuws leren aan de Hebrew University of Jerusalem, een semester tot een jaar Mandarijns leren aan Peking University of Xiamen University, en een semester tot een jaar Japans leren aan Hiroshima University, Waseda University en Keio University.