Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studeren in het buitenland

Wil je als rechtenstudent een semester in het buitenland studeren? De Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de UvA hebben overeenkomsten met een groot aantal partneruniversiteiten binnen en buiten Europa.

Als rechtenstudent aan de UvA word je voorbereid op een toekomstige carrière in een internationale omgeving. Een semester studeren aan een law school in het buitenland is daarbij een waardevolle ervaring.

Programma's

Global Exchange Programme
Het Global Exchange Programme (GEP) omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Studenten van alle studiegebieden kunnen in aanmerking komen voor deze uitwisselingsprogramma's.
Law schools in Europa
Onze faculteit heeft uitwisselingsovereenkomsten met ruim 30 Europese partneruniversiteiten. De meeste overeenkomsten maken deel uit van het Erasmusprogramma.

Law schools buiten Europa

De faculteit heeft uitwisselingsovereenkomsten gesloten met een aantal prestigieuze law schools buiten Europa. Zo kun je bijvoorbeeld naar Columbia Law School in New York of naar City University Hong Kong.

Double Degree Programme

Samen met de Universiteit van Zürich is de UvA een aantrekkelijk Double Degree-programma gestart. Het is een uniek 2-jarig traject waarbij je 1 jaar in Amsterdam en 1 jaar in Zürich studeert.

European Lawyer Programme

Tijdens het European Lawyer Programme voor honours- en excellente studenten combineer je je studie aan de UvA met een uitwisseling naar Berlijn en een opleiding aan een universiteit in Londen, Rome of Parijs.

Stage & Onderzoek

Via een buitenlandse stage kun je de theorie in de praktijk brengen, ervaring opdoen en zo je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Kort verblijf

Wil je niet een heel semester of jaar in het buitenland studeren? Dan is een korter programma wellicht iets voor jou.

Praktische zaken

Hier vind je informatie en tips met betrekking tot Financiën, Taal, Visum, Accommodatie, Verzekering en meer.
Digitale wereldkaart
Kies een programma, selecteer een land en vergelijk!
Contact
Bekijk het overzicht van contactgegevens voor de verschillende buitenlandprogramma's, waar je als rechtenstudent gebruik van kunt maken.