Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studeren in het buitenland

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Wil jij internationale ervaring opdoen? Je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land?  Volg dan een uitwisselingsprogramma, een kort verblijf of doe een stage in het buitenland.

Waarom in het buitenland studeren?

In het buitenland studeren is een geweldige, verrijkende ervaring

Financiën

Studeren in het buitenland hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten en als je goed budgetteert kom je al een heel eind

Praktische zaken

Visa | taal | verzekering | accommodatie

Programma's

Erasmus + Uitwisselingsprogramma
Met het Erasmusprogramma kun je een semester of een heel academisch jaar op uitwisseling binnen Europa.
Global Exchange Programme
In het Global Exchange Programma kun je kiezen uit meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Het wordt gecoördineerd door Bureau Internationale Studentenzaken en betreft (grotendeels) faculteitsoverstijgende overeenkomsten tussen universiteiten.

Stages

Erasmus+ voor Onderzoeksproject of stage

Ga je een stage of onderzoek doen bij een onderzoeksinstituut of universiteit binnen Europa? Dan kun je een aanvraag indienen voor de Erasmusbeurs.

Stage en onderzoek

Zelf een onderzoeksstage of project zoeken en vinden kost tijd. Om je effectief te oriënteren is het van belang dat je een beeld hebt van wat je zoekt en wat je mogelijkheden zijn.

Facultaire zomerstages

Heb je interesse in een een zomerstage bij een groot technologiebedrijf? Dan is een zomerstage bij Huawei of Infosys wellicht iets voor jou. Bij deze stages worden je reis- en verblijfkosten vergoed.

Andere mogelijkheden

Kort verblijf

Als je geen heel jaar of semester in het buitenland wil studeren, overweeg dan om een paar dagen of weken een zomerschool te volgen.

Master in het buitenland (niet-UvA)

Denk je erover om je in te schrijven voor een volledige master in het buitenland? Lees meer over hoe je een keuze kunt maken en je je kunt voorbereiden.
Exchange Ambassadors Programme
Benieuwd hoe andere studenten hun studie in het buitenland hebben ervaren? Bekijk de foto's en verhalen van onze ambassadors op social media en lees hoe je zelf een Exchange Ambassador kunt worden!
Contact
Het Study Abroad Office van de FNWI kan je helpen bij het maken van de juiste keuze met betrekking tot studeren in het buitenland.