Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studeren in het buitenland UvA Sociale Wetenschappen

Interesse om in het buitenland te studeren? Wil jij je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Een stap vóór hebben op sollicitanten die geen buitenlandervaring hebben?

Waarom in het buitenland studeren?

In het buitenland studeren is een geweldige, verrijkende ervaring

Financiën

Studeren in het buitenland hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten en als je goed budgetteert kom je al een heel eind

Praktische zaken

Visa | taal | verzekering | accommodatie

Programma's

Erasmus + Exchange programme
Met het Erasmus+ programma kunnen studenten in Sociale wetenschappen op uitwisseling gaan binnen Europa
Erasmus+ beurs
Als je binnen Europa op uitwisseling gaat, krijg je een Erasmus+ beurs

Global Exchange Programme

Het Global Exchange Programme omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Studenten van alle studiegebieden komen in aanmerking voor deze uitwisselingsprogramma's, behalve als de gastuniversiteit beperkingen ...

Kort verblijf

Een semester of een jaar in het buitenland te lang? Een korter programma van een paar dagen of een aantal weken, zoals een taalcursus of zomerprogramma, kan dan uitkomst bieden.

Stage en onderzoek

Stage lopen in het buitenland is een unieke manier om je theoretische kennis in praktijk te brengen, werk- en buitenlandervaring op te doen, je netwerk te vergroten en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
Digitale wereldkaart
Op de digitale wereldkaart vind je een overzicht van alle uitwisselingsprogramma’s en zie je wat voor type overeenkomst er is.
Contact
Het International Office Sociale Wetenschappen kan je helpen bij het maken van de juiste keuze met betrekking tot studeren in het buitenland.
Exchange Ambassadors Programme
Benieuwd hoe andere studenten hun studie in het buitenland hebben ervaren? Bekijk de foto's en verhalen van onze ambassadors op social media en lees hoe je zelf een Exchange Ambassador kunt worden!