Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studeren in het buitenland

Geesteswetenschappen

Als student aan de Faculteit der Geesteswetenschappen heb je de mogelijkheid om je grenzen te verleggen door een periode aan een buitenlandse universiteit te studeren. Je hebt een groot aantal programma’s en bestemmingen tot je beschikking, waardoor je veel opties hebt om uit te kiezen.

Uitwisselingen 2020-2021 geannuleerd

In verband met de coronacrisis zijn helaas alle UvA-uitwisselingsprogramma’s in 2020-2021 geannuleerd. Het is nog onzeker of uitwisselingen in 2021-2022 weer mogelijk zijn. Ben je geïnteresseerd, dan kun je je tot 1 maart aanmelden voor het Erasmus-programma.

Erasmus+ Uitwisselingsprogramma
Met het Erasmusprogramma kun je een semester of een heel academisch jaar op uitwisseling binnen Europa. Als je op Erasmus-uitwisseling wilt, meld je je aan bij het International Office Humanities. Je kunt kiezen uit meer dan 90 bestemmingen!
Global Exchange Programme
Buiten Europa kun je gebruikmaken van het Global Exchange Programme, waarbij je eveneens terecht kunt bij meer dan 90 universiteiten. Het programma wordt gecoördineerd door Bureau Internationale Studentenzaken en betreft (grotendeels) faculteitoverstijgende overeenkomsten tussen universiteiten.