Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studeren in het buitenland

Geesteswetenschappen

Als student aan de Faculteit der Geesteswetenschappen heb je de mogelijkheid om je grenzen te verleggen door een periode aan een buitenlandse universiteit te studeren. Je hebt een groot aantal programma’s en bestemmingen tot je beschikking, waardoor je veel opties hebt om uit te kiezen.

Waarom naar het buitenland

In het buitenland studeren is een onvergetelijke ervaring waar je veel profijt van hebt.

Bestemmingen

Op de Digitale Wereldkaart kun je alle universiteiten zien waarmee de UvA een overeenkomst heeft.

Stappenplan

Het plannen van een uitwisseling kan wellicht klinken als een hele opgave. Maar maak je geen zorgen: het stappenplan op deze pagina leidt je door het proces heen!
Erasmus+ Uitwisselingsprogramma
Met het Erasmusprogramma kun je een semester of een heel academisch jaar op uitwisseling binnen Europa. Als je op Erasmus-uitwisseling wilt, meld je je aan bij het International Office Humanities. Je kunt kiezen uit meer dan 90 bestemmingen!
Global Exchange Programme
Buiten Europa kun je gebruikmaken van het Global Exchange Programme, waarbij je eveneens terecht kunt bij meer dan 90 universiteiten. Het programma wordt gecoördineerd door Bureau Internationale Studentenzaken en betreft (grotendeels) faculteitoverstijgende overeenkomsten tussen universiteiten.

Horizonfonds

Als je nog geen beurs of subsidie ontvangt, kun je een via het Horizonfonds een beurs aanvragen als je in het buitenland gaat studeren, onderzoek gaat doen, stage gaat lopen, een zomer- of wintercursus gaat volgen of ...

Zomerscholen (kort verblijf)

Als je geen heel jaar of semester in het buitenland wil studeren, overweeg dan om een paar dagen of weken een zomerschool te volgen.

International Office Humanities

Advies nodig over studeren in het buitenland? Kom langs bij het International Office van de Faculteit der Geesteswetenschappen!