Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Rechtsgeleerdheid

Rechtsgeleerdheid

Erasmusuitwisseling via Rechtsgeleerdheid

Law schools in Europa

De rechtenfaculteit heeft uitwisselingsovereenkomsten gesloten met ruim 30 partneruniversiteiten in Europa. De meeste van deze overeenkomsten maken deel uit van het Erasmusprogramma. Aanmelding en selectie worden gecoördineerd door het International Office van de rechtenfaculteit.

Je kunt de partneruniversiteiten per land zoeken op de digitale wereldkaart: Digital World Map. Per Europese universiteit met een Rechten uitwisselingsmogelijkheid is er een factsheet met praktische en academische informatie.

Lees hier meer over de bestemmingen.

Voorwaarden Erasmusuitwisseling

Wanneer je je wilt aanmelden voor een Erasmusuitwisseling, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen.

  • Je staat als voltijdsstudent ingeschreven bij de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de UvA en rondt deze binnen maximaal 4 jaar af. Uitwisseling moet plaatsvinden in het vijfde semester van je bacheloropleiding. Op het moment van vertrek heb je minimaal 102 ECTS behaald;
  • Op het moment van aanmelden voor een Erasmusbestemming heb je een cijfergemiddelde van een 6,5 (dit is een richtlijn, geen harde eis).
  • Je staat als voltijdsstudent ingeschreven bij de onderzoeksmaster Information Law of de onderzoeksmaster Public International Law aan de UvA en rondt deze binnen max. 2 jaar af. Op het moment van vertrek heb je minimaal 60 ECTS behaald;
  • Je staat als voltijdsstudent ingeschreven bij een 1-jarige masteropleiding aan de UvA en voldoet aan de voorwaarden die verbonden zijn aan een masteruitwisseling. Op het moment van vertrek heb je minimaal 48 ECTS behaald.

Studenten van de onderzoeksmasters moeten de bestemming en de keuze van de vakken vooraf bespreken met hun coördinator. Een uitwisselingsplaats wordt gegarandeerd maar er vindt wel een selectie plaats. Dit betekent dat een student van een onderzoeksmaster niet per definitie geplaatst wordt bij de bestemming van zijn eerste of tweede keuze.

Na de selectie en contact

Als je geselecteerd bent voor een uitwisseling zal het International office je nomineren bij de partneruniversiteit en je informeren over verdere procedures. 

Heb je vragen? Kijk dan op de contactpagina.