Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Communicatiewetenschap

Aanmelden voor het Erasmusprogramma

College of Communication

Binnen het Erasmusprogramma heb je een brede keuze aan bestemmingen. Neem dus ruim de tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden en je voor te bereiden. Begin ongeveer een jaar voor de geplande vertrekdatum met de eerste oriëntatie en houd rekening met de deadline en de verschillende vereisten voor het Erasmusprogramma. Begin ook tijdig met het volgen van (aanvullende) taalcursussen.

Waar moet ik aan voldoen?

Om in aanmerking te komen voor het Erasmusprogramma moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Ingeschreven zijn aan de UvA als voltijdstudent;
  2. Minimaal 120 EC afgerond op het moment van vertrek;
  3. Een complete aanmelding met goede motivatie/studieplan;
  4. Erkenning door je opleiding van alle vakken die aan de gastinstelling worden gevolgd (tijdens de uitwisseling ga je keuzevakken volgen);
  5. Een cijfergemiddelde van 7 (dit is een richtlijn geen harde eis);
  6. Voor de Erasmusbeurs moet je minstens 3 maanden in het buitenland studeren. Je kunt maximaal 1 academisch jaar op uitwisseling gaan. Studenten kunnen in aanmerking komen voor maximaal 12 maanden Erasmusbeurs per studiefase (bachelor, master, PhD, stage).

De deadline voor aanmelding voor een Erasmusuitwisseling in het studiejaar 2020-2021 (semester 1 of 2) is: maandag 2 maart 2020, 17.00 uur.

Een tweede deadline voor overgebleven plaatsen volgt op maandag 15 juni 2020, 17.00 uur. De uitwisseling vindt dan plaats in het tweede semester van collegejaar 2020-2021. 

Voor welke universiteiten kan ik solliciteren voor de tweede ronde (deadline 15 juni 17 uur)?

University College Dublin

University of Nottingham

Cardiff University

Maynooth University (Dublin)

Danish School of Media and Journalism (Arhus/Copenhagen)

University of Helsinki

Universiteit Antwerpen

Universidad de Navarra (Pamplona)

Università degli Studi di Firenze (Florence)

Università degli Studi di Perugia

Universität Wien (Vienna)

Technical University Dresden

Hoe meld ik me aan?  

Lees eerst de brochure 'Erasmusprogramma CW' goed door voor je je aanmeldt. Vervolgens kun je je aanmelden via het online aanmeldingsformulier.

Wanneer is de voorlichting?

In het najaar vindt de jaarlijkse UvA Buitenlandmanifestatie plaats, waar je verschillende sessies kunt bijwonen over studeren in het buitenland (onder meer over het Erasmusprogramma van CW) en in gesprek kan gaan met uitwisselingsstudenten. In januari wordt tevens een speciale voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd voor studenten Communicatiewetenschap. Tijdens deze voorlichting worden de mogelijkheden besproken en wordt er aandacht besteed aan het maken van een Erasmusaanmelding.