Volg dit vak.

Buitenland.uva.nl > Nieuws

New Europe - Cities in Transition: voor derdejaars Erasmusstudenten

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies biedt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een vak aan voor uitgaande Erasmusstudenten die vertrekken naar Europese hoofdsteden. Het is een vak van 3ec dat je bovenop de vakken in het buitenland kunt doen en dat dus wordt opgenomen in je vakkencurriculum.

Kernvraag

De kernvraag gaat om de relatie tussen bottom-up stadsmakers en de omringende instituten in de te bestuderen stad. Hoe geven bewoners vorm aan hun actieve burgerschap, en hoe ontwikkelt zich dit in verhouding tot de institutionele omgeving? Van wie is de stad?

Dit vak is specifiek ontwikkeld voor studenten die op uitwisseling gaan naar een Europese hoofdstad. Het vak staat open voor studenten van alle faculteiten.

Lees de voorwaarden in de studiegids

Je kan je van 2 december tot 10 december aanmelden in SIS.

Meld je aan via SIS (vanaf 2 december)

Website Pakhuis De Zwijger

Flyer New Europe - Cities in Transition