Het Fulbright-programma heeft beurzen voor studenten die op graduate niveau in Amerika willen studeren aan een goede universiteit en voor wetenschappers die in Amerika les willen geven, eventueel gecombineerd met onderzoek.

Nieuws buitenland.uva.nl

Voor studenten

Fulbright stelt ongeveer 15-20 beurzen beschikbaar voor graduate studenten.

• Deze beurs is bestemd voor studenten die een (eventuele tweede) master of hele PhD in de VS willen doen.
  • In sommige gevallen is de beurs ook beschikbaar voor onderzoek, mits het een heel collegejaar betreft en op graduate niveau is.
  • De deadline voor aanmelding is op 29 januari 2015.
  • Informatie over deze beurzen is te vinden via Fulbright voor studenten.

Fulbright voor studenten

Voor senior of junior wetenschappers

Fulbright stelt dit jaar 2 beurzen beschikbaar voor (senior of junior) scholars.

• Deze beurzen zijn bedoeld voor wetenschappers die voor 3 tot 6 maanden naar de VS willen om daar onderwijs te geven, eventueel in combinatie met onderzoek.
  • Junior Scholars zijn 1-6 jaar gepromoveerd voor vertrek naar de VS.
  • Senior Scholars meer dan 6 jaar.
  • De deadline voor aanmelding is 1 december 2014.
  • De informatie over deze beurzen vind je via Fulbright voor wetenschappers.

Fulbright voor wetenschappers