Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Netwerken van de UvA

De Universiteit van Amsterdam is actief in een aantal internationale netwerken. Binnen deze netwerken wordt op veel gebieden samengewerkt, onder andere middels uitwisselingsprogramma’s, zomerprogramma’s en studentenconferenties.

Universitas 21 (U21)

U21 is een internationaal netwerk van toonaangevende universiteiten. Het netwerk werd opgericht in 1997 als een “internationaal referentiepunt en bron voor strategisch denken over zaken van globale interesse”. U21 telt momenteel vierentwintig universiteiten in zestien verschillende landen. Binnen het consortium worden er jaarlijks twee studentenconferenties georganiseerd; één voor bachelorstudenten (Undergraduate Research Conference) en één voor masterstudenten (Graduate Research Conference). 

League of European Research Universities (LERU)

LERU is een groep van onderzoek-intensieve universiteiten. Zij omschrijven zichzelf als "toegewijd aan de waarden van hoogkwalitatief onderwijs in een omgeving van internationaal competitief onderzoek". LERU werd in 2002 door twaalf universiteiten opgericht en heeft nu eenentwintig leden. In het kader van het netwerk wordt ieder jaar de Bright Studentenconferentie georganiseerd. Doel van de conferentie is om nieuwe concrete ideeën te creëren op het gebied van Europa en de wereld.

Universities from the Capitals of Europe (UNICA)

UNICA is een netwerk van 43 Europese hoofdstedelijke universiteiten. De focus van dit netwerk ligt op het bevorderen van wetenschappelijke excellentie, integratie en samenwerking tussen de universiteiten in heel Europa. Iedere twee jaar organiseert een van de universiteiten van het UNICA netwerk een studenten conferentie over diverse Europese thema’s.