Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Overig aanbod

Nog meer mogelijkheden voor studeren in het buitenland

Er zijn altijd nog meer mogelijkheden om een internationale ervaring op te doen, maar soms is het wel even zoeken. Op deze pagina vindt je enkele aanknopingspunten om je zoektocht naar programma’s en studiebeurzen te starten.

Culturele verdragen

Er is een aantal landen die beurzen voor zomercursussen beschikbaar stellen via een Cultureel Verdrag zoals Griekenland, Rusland, Duitsland, Hongarije, Israël, Polen en Tsjechië. Meer informatie is te vinden op de website van het Nuffic.

DC Internships

De Netherland-America Foundation heeft een royaal aantal volledige beurzen voor studenten uit Nederland om deel te nemen aan hun zomerprogramma's in Washington, DC. Elk instituut omvat een stage, studiepunten van George Mason University en huisvesting in gemeubileerde appartementen in het hart van DC.

Humanity in Action

Humanity in Action is de naam van een internationaal programma over mensenrechten en minderheden. Jaarlijks kan een aantal studenten uit Nederland kosteloos deelnemen aan dit zomerprogramma. Door middel van lezingen, excursies, discussies en opdrachten worden studenten op een nieuwe manier bewust gemaakt van de positie van minderheden en schendingen van mensenrechten, met name in de deelnemende landen.

Zomerprogramma’s in Europa

Geïnteresseerd in een zomerschool in Europa? Deze website is de perfecte uitvalsbasis om de Europese zomerscholen te verkennen. Je kunt hun digitale overzicht doorzoeken per discipline, land en periode.

Universitas 21 (U21)

Het netwerk Universitas 21 heeft altijd interessante mogelijkheden voor studenten, onderzoekers en (recent) afgestudeerden. Denk bijvoorbeeld aan zomerscholen, micro-stages, onderzoeksmogelijkheden en meer.

Wilweg.nl

De website wilweg.nl helpt studenten niet alleen in het vinden van buitenlandprogramma’s, maar ook met het regelen van een hoop praktische zaken (zoals financiën, visa of huisvesting). Zo biedt de handige tool ‘beursopener’ naast beschikbare beurzen ook een hoop inspiratie.

Hulp nodig?

Heb je een vraag over de inhoud van deze pagina of een zelfgevonden programma? Bureau Internationale Studentenzaken en je facultaire International Offices kunnen met je meedenken.