Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Global Exchange Programme

Het Global Exchange Programme omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Studenten van alle studiegebieden komen in aanmerking voor deze uitwisselingsprogramma’s, behalve als de gastuniversiteit beperkingen heeft ingesteld.

In 5 stappen naar je aanmelding

  1. Kies een universiteit via de digitale wereldkaart
  2. Kies vakken (dit is altijd onder voorbehoud)
  3. Maak een begroting van de kosten
  4. Check de taaleisen
  5. Dien een online aanmelding in (tijdens de aanmeldingsperiode)

Toegangsvoorwaarden, duur, aantal studenten

In de overeenkomst tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de buitenlandse universiteit zijn er afspraken gemaakt over de toegangseisen, mogelijke studiegebieden, de duur van de studieperiode en het aantal studenten dat per jaar wordt uitgewisseld. Als UvA student betaal je collegegeld aan de UvA en is het niet nodig collegegeld te betalen aan de partneruniversiteit.

Maak een keuze en meld je aan

In het menu Bestemmingen vind je uitgebreide informatie over de deelnemende universiteiten in het Global Exchange Programme en worden hulpmiddelen geboden om een keuze te maken.

Zodra je een geschikte bestemming hebt gevonden, kan je aan de slag met de online aanmelding.

Heb je de informatie doorgenomen en heb je toch nog vragen?

Neem dan contact op met de medewerkers van Bureau Internationale Studentenzaken (BIS). In het menu Contact kun je een vraag stellen via het vragenformulier en wordt er uitgelegd waar je terecht kan met algemene en complexe vragen.

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS)