Aanmelden

Als je je voor een Global Exchange Programme wilt aanmelden, dien je zorgvuldig alle informatie te hebben gelezen over de universiteit van jouw keuze in het menu ‘Bestemmingen’. Vervolg je aanmelding door de selectieprocedure te lezen en controleer of jouw bestemming beschikbaar is bij de eerstvolgende deadline. Start vervolgens de online aanmelding en verzamel de benodigde formulieren.

Algemene voorwaarden

 • Op het moment van vertrek heb je minstens 120 ECTS behaald.
 • Je staat als voltijdstudent ingeschreven bij de UvA.
 • Je beschikt over een officiële goedkeuring, ofwel een Academic Approval, van jouw faculteit.
 • LET OP: de Faculteit Rechtsgeleerdheid stelt extra eisen aan een uitwisseling.

Selectieprocedure

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS) neemt gedurende de aanmeldingsperiode jouw aanmeldingsdossier in behandeling en zal middels een selectieprocedure studenten voordragen bij de partneruniversiteit. Het komt weinig voor dat door BIS voorgedragen studenten niet door de gastuniversiteit worden geaccepteerd, maar officieel ligt de eindbeslissing om een genomineerde student te accepteren daar.

Bij de selectie wordt gewerkt met een puntensysteem. Verschillende onderdelen worden met punten gewaardeerd. Je wordt beoordeeld op de inhoud van je motivatiebrief, je cv, je studieverloop of tempo en je cijfergemiddelde. Daarnaast wordt ook gekeken naar de aansluiting van uitwisseling op de UvA-studie. 

Controleer jouw mogelijkheden

BIS kijkt niet naar de inpassing van de uitwisseling in je studieprogramma. Hiervoor dien je contact op te nemen met je studieadviseur en/of contactpersoon van het international office van jouw faculteit. Ook draag je zelf verantwoordelijkheid voor de controle of jouw wensen voor de uitwisseling vallen binnen de geschetste mogelijkheden zoals deze zijn omschreven op de digitale wereldkaart.

Aanmeldperiodes

Er gelden twee aanmeldperiodes voor het Global Exchange Programme: in januari en februari. Niet alle universiteiten van het programma doen automatisch mee in iedere periode. Download daarom het application round-overzicht en controleer of de universiteit van jouw keuze hierin is opgenomen. Het overzicht voor de tweede ronde is pas beschikbaar na 20 januari.

 • Periode 1: van 5 januari om 9.00 uur tot 10 januari om 17.00 uur
 • Periode 2: van 1 februari om 9.00 uur tot 6 februari om 17.00 uur

Beschikbare plaatsen

Aanmeldingen die in de selectie worden beoordeeld met de hoogste scores (totaal aantal punten van de selectiecommissie) krijgen een plek toebedeeld, afhankelijk van het aantal beschikbare plekken die de partneruniversiteit aan de UvA beschikbaar heeft gesteld.

In de application round overzichten wordt ook aangegeven hoeveel plaatsen er zijn per bestemming en of er eventueel speciaal gereserveerde (oormerk) plekken zijn voor studenten van een bepaalde faculteit. De kans om te worden geselecteerd voor een uitwisselingsprogramma is bij de ene bestemming groter dan bij het andere. Dit hangt af van het aantal beschikbare plaatsen en de populariteit van de universiteit in kwestie.

Online aanmelding en uitslag

Om in aanmerking te komen voor een Global Exchange Programme, moet je een persoonlijk online dossier samenstellen. Op grond hiervan vindt de selectie plaats na de aanmeldingsperiode (tussen 10 en 20 januari en tussen 7 en 21 februari). De uitslag voor ronde één zal op 23 januari worden aangekondigd en ronde twee op 23 februari.

De volgende documenten zullen worden gevraagd:

 • Résumé (gebruik hiervoor het onderstaande format, de résumé moet in het Engels worden geschreven)
 • Academic Approval Form (download het bestand en volg de gegeven instructies)
 • Officiële cijferlijst ofwel ‘transcript’ (upload een cijferlijst van alle onderwijsinstellingen waar je ingeschreven hebt gestaan na je middelbare school)
 • Behaalde diploma’s, certificaten (en indien nodig een plan van aanpak taaleisen)

Start de aanmelding

 • De Application guide bevat heldere instructies hoe je de online aanmelding indient. LET OP voor de tweede ronde download de meest recente Application Guide hieronder.
 • Er zijn extra inloopspreekuren gepland, deze vinden plaats op:
  • donderdag 2 februari 17.00-18.00 in REC-C1.02
  • maandag 6 februari, 9.00-10.00 in REC-C1.02
 • Van 5 tot 10 januari en van 1 tot 6 februari is de online aanmelding beschikbaar via de ‘Apply Now’ knop op de digitale wereldkaart. Let op, dit werkt alleen bij Global Exchange Programme bestemmingen.
 • De deadlines en praktische instructies vind je in de Application guide.

Gepubliceerd door  Studenten Services

6 februari 2017