In Duitsland studeren? Kom naar de workshop van de Duitslanddesk!

6 september 2016

Op 24 september kun je in één middag veel te weten komen over studeren in Duitsland, en hoor je veel persoonlijke ervaringen.

De workshop

Tijdens de workshop word je op verschillende manieren voorbereid:

• Experts vertellen over de overeenkomsten en verschillen tussen studeren in Nederland en Duitsland. Hoe zit het onderwijssysteem in elkaar? Hoe regel je financiering? Welke beurzen zijn er voor Nederlanders? En welke deadlines moet je in de gaten houden?
  • We gaan aan de slag met begrippen en gebruiken die je in Duitsland zult tegenkomen. Weet je bijvoorbeeld wat Semesterticket of Immatrikulation betekent? En wat is een WG-Party?
  • Vervolgens ga je speeddaten met verschillende ervaringsdeskundigen die al in Duitsland zijn geweest. Je kunt hen vragen hoe zij het hebben aangepakt en wat hen mee- en tegenviel. Vaak hebben zij ook goede tips wat betreft voorbereiding, voordelig vervoer en leuke dingen om je vrije tijd te doen.
  • Ten slotte kun je ideeën uitwisselen met andere deelnemers en de medewerkers van de Duitslanddesk tijdens de afsluitende borrel.

De workshop vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in het Goethe-Institut Amsterdam (Herengracht 470) met aansluitend een borrel. Deelname is gratis.

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid