Buitenlandmanifestatie

op zaterdag 7 oktober 2017, van 12.00-17.00 uur

Wil jij in het buitenland studeren of stage lopen? Vind de bestemming die het best bij jou en je studie past en ontmoet andere studenten die op uitwisseling zijn geweest.

uva.nl/buitenlandmanifestatie

foto: Sharmaarke Mire

 

Ieder jaar organiseert de UvA een informatiemiddag over studeren in het buitenland. Oriënteer je op alle mogelijkheden omtrent studeren in het buitenland.

 

  • Praat met voormalige uitwisselingstudenten over hun buitenlandervaringen en maak kennis met huidige uitwisselingsstudenten die momenteel aan de UvA studeren.
  • Bezoek AIESEC voor meer informatie over stages en vrijwilligerswerk in het buitenland.
  • Bezoek de International Student Network (ISN) lounge om meer te weten te komen over activiteiten die zij aanbieden en het buddy systeem waar inkomende internationale studenten aan een Nederlandse buddy worden gekoppeld.

Zet jezelf op aanwezig op het Facebookevenement en blijf op de hoogte van alle updates.

Informatiesessies

Verdiep je in de mogelijkheden door deel te nemen aan de diverse sessies die worden aangeboden:

Facultaire uitwisseling / Erasmus programma

Alle Europese bestemmingen zijn ondergebracht in het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+. De mogelijkheden, voorwaarden en aanmelding kan per faculteit/college/school verschillen. Voor informatie kun je naar de specifieke facultaire voorlichting over Erasmus+ programma.

Global Exchange Programme

De bestemmingen buiten Europa zijn ondergebracht in het Global Exchange Programme. Welke universiteiten zijn er en wat zijn de verschillen? Deze voorlichting biedt een aantal hulpmiddelen om weloverwogen een keuze te maken uit één van de universiteiten in dit programma.

Kort verblijf in het buitenland

Wil je geen heel semester of jaar in het buitenland studeren? Dan kan een korter programma van een paar dagen of een aantal weken uitkomst bieden. Tijdens deze sessies wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden en voorwaarden.

Studeren in het buitenland en financiën

Studeren (uitwisseling of hele studie), stage lopen of onderzoek doen in het buitenland kost geld, vaak meer dan in Nederland. Hoe krijg je een goed overzicht van alle kosten en welke mogelijkheden zijn er voor het verkrijgen van beurzen?

Stages of onderzoek in het buitenland

Een stage in het buitenland organiseer je zelf en vereist een goede voorbereiding en eigen initiatief. Een stage is veelal bedoeld als een aanvulling op je studieprogramma. Deze voorlichting geeft een aantal hulpmiddelen hoe je in het buitenland stage kunt lopen.

Volledige master in het buitenland

Denk je erover om je voor een volledige master in het buitenland in te schrijven of wil je onderzoek doen aan een buitenlandse universiteit of instituut? Deze voorlichting helpt je op weg bij de oriëntatie op mogelijkheden, het maken van een keuze en de praktische voorbereiding.

Voor wie?

De Buitenlandmanifestatie staat open voor alle UvA-studenten; zowel bachelor- als masterstudenten. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

Taal

Vanwege de komst van zowel Nederlandse als internationale studenten is een groot deel van het programma in het Engels. Alle aangeboden sessies worden in het Engels aangeboden.

 

Programma

Het volledige programma volgt eind september.

Locatie

De Buitenlandmanifestatie vindt plaats op de Roeterseilandcampus, Nieuwe Achtergracht 166, gebouw B/C.

  • Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

    Nieuwe Achtergracht 166 | 1018 WV Amsterdam
    Receptie B: 525 5340 Receptie C: 525 5470

    Ga naar detailpagina

Organisatie en contact

De Buitenlandmanifestatie wordt georganiseerd door het Bureau Internationale Studentenzaken.

Gepubliceerd door  Studenten Services

20 september 2017