Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

U21 Summer Scholarships

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS) stelt vijftien ‘Summer Scholarships’ van € 1.000,- beschikbaar voor UvA-studenten die een zomerprogramma willen volgen aan één van de U21 partneruniversiteiten.

https://universitas21.com/

Je vindt een overzicht van alle U21 universiteiten en het aanbod in zomerprogramma’s op de U21 website.

U21 website

Deadline

De deadline voor de aanmelding voor dit beursprogramma is 1 april (17.00 uur).

In 6 stappen naar je aanmelding

  1. Doe onderzoek naar de bestemmingen via de U21 website.
  2. Let op: je komt niet in aanmerking voor deze beurs als je een zomerprogramma uitkiest dat wordt gegeven in Nederland.
  3. Maak een begroting van de kosten.
  4. Check de taal- en overige ingangseisen en meld je direct aan voor het programma van jouw keuze.
  5. Dien een aanmelding voor het U21 Scholarship programma in per e-mail (deadline is 1 april).
  6. De uitslag zal binnen een week bekend worden gemaakt.

Een keuze maken

Het is belangrijk een aantal zaken goed tegen elkaar af te wegen en rekening te houden met de verschillen per bestemming. Er zijn interdisciplinaire programma’s, maar er worden ook reguliere vakken aangeboden. Let er ook op dat sommige universiteiten hogere ingangseisen stellen dan andere. Hoewel de programma’s allemaal in de zomerperiode plaatsvinden loopt de periode en duur ook uiteen. Dit geldt ook voor de kosten voor bijvoorbeeld huisvesting en activiteiten. 

Meld je aan voor het zomerprogramma én voor het beursprogramma

De U21 Summer Scholarship zal (waarschijnlijk) alleen gedeeltelijk de kosten dekken van het gehele zomerprogramma. De UvA biedt alleen dit beursprogramma, het is je eigen verantwoordelijkheid om jezelf direct aan te melden voor het gewenste programma van de U21 partneruniversiteit. Als je de beurs krijgt toegewezen, ontvang je het beursbedrag pas nadat je officieel door de partneruniversiteit bent toegelaten tot het zomerprogramma.

Aanmelding en uitslag

De deadline voor het indienen van je aanmelding is 1 april om 17.00 uur. Gebruik hiervoor het U21 Summer Scholarship Application Form en voeg een officiële cijferlijst in het Engels toe. De volledige aanmelding kan gestuurd worden naar global@uva.nl. Vermeld in het onderwerp van de email Aanmelding U21 Summer Scholarship. De uitslag zal binnen een week bekend worden gemaakt.

Hieronder vind je de documenten die je nodig hebt om je aan te melden voor het U21 Summer Scholarship:

U21 Summer Scholarship Application Form (pdf, 1 p.)

Vragen & contact

Heb je de informatie doorgenomen en heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van Bureau Internationale Studentenzaken (BIS). In het menu Contact kun je een vraag stellen via het vragenformulier en wordt er uitgelegd waar je terecht kan met algemene en complexe vragen.