Global Short Term Programme

Binnen het Global Short Term Programme heb je een scala aan mogelijkheden voor een kort verblijf in het buitenland.

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS) heeft een aantal partneruniversiteiten geselecteerd waarbij je een zomerprogramma kunt volgen met volledige of gedeeltelijke vrijstelling van collegegeld. Een voorwaarde hiervoor is dat je een voltijd UvA-student bent. Overige kosten, zoals voor verblijf, reiskosten en voor een (eventueel) visum betaal je zelf. Bezoek de Digitale Wereldkaart voor bestemmingen en specifieke informatie.

Deadline

De deadline voor je aanmelding voor een Global Short Term Programme is 1 maart 2018 (17.00 uur).

Voorlichting

Op 13 februari 2018 van 13.00 tot 15.00 in REC-C1.03 is er een voorlichtingsbijeenkomst over de mogelijkheden.

In 6 stappen naar je aanmelding

  1. Doe onderzoek naar de bestemmingen via de Digitale Wereldkaart en kies je favorieten
  2. Maak een top 5 van je favoriete bestemmingen
  3. Kies een programma of vakken (dit is altijd onder voorbehoud)
  4. Maak een begroting van de kosten
  5. Check de taaleisen
  6. Dien een aanmelding in per e-mail (deadline is 1 maart)

Een keuze maken

Het is belangrijk een aantal zaken goed tegen elkaar af te wegen en rekening te houden met de verschillen per bestemming. Er zijn interdisciplinaire programma’s, maar er worden ook reguliere vakken aangeboden. Let er ook op dat sommige universiteiten hogere ingangseisen stellen dan andere. Hoewel de programma’s allemaal in de zomerperiode plaatsvinden loopt de periode en duur ook uiteen. Dit geldt ook voor de kosten voor bijvoorbeeld huisvesting en activiteiten. 

Een overzicht van bestemmingen vind je op de Digitale Wereldkaart.

Aanmelding en uitslag

De deadline voor het indienen van je aanmelding is 1 maart 2018 (17.00 uur). Gebruik hiervoor het Global Short Term Application form en voeg een officiële cijferlijst in het Engels toe. De volledige aanmelding kan gestuurd worden naar global@uva.nl. Vermeld in het onderwerp Aanmelding Summer School 2018. De uitslag zal binnen een week bekend worden gemaakt.

Hieronder vind je de documenten die je nodig hebt om je keuze te maken en je aan te melden voor het Global Short Term Programme.

Vragen & contact

Heb je de informatie doorgenomen en heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van Bureau Internationale Studentenzaken (BIS). In het menu Contact kun je een vraag stellen via het vragenformulier en wordt er uitgelegd waar je terecht kan met algemene en complexe vragen.

Gepubliceerd door  Studenten Services

12 februari 2018