Psychologie

Ben je student Psychologie en zou je graag een periode van je studie in het buitenland willen verblijven? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Uitwisselingen binnen Europa

Met circa twintig partnerinstellingen binnen Europa zijn vanuit de opleiding Psychologie afspraken gemaakt over studentenuitwisseling binnen het Erasmusprogramma. Ga naar Bestemmingen voor meer informatie.

Uitwisselingen buiten Europa

Global Exchange Programme 

Studenten Psychologie kunnen ook studeren aan een partneruniversiteit buiten Europa. Deze bestemmingen worden gecoördineerd binnen het Global Exchange Programme van het Bureau Internationale Studentenzaken (BIS) van de UvA. 

 

Overige mogelijkheden 

Behalve deelname aan een uitwisseling zijn er nog andere opties om een (korte) periode van de studie in het buitenland door te brengen.

Free Mover

Als je geen gebruik wilt of kunt maken van de beschikbare uitwisselingsprogramma’s kun je ook als zogenaamde ‘free mover’ of ‘independent student’ naar een buitenlandse universiteit. Een nadeel is dan wel dat je alles zelf moet regelen, denk hierbij vooral ook aan de erkenning van de studiepunten. Daarnaast zijn de studiekosten vaak hoger omdat je geen vrijstelling van collegegelden krijgt in het buitenland. Neem voor meer informatie of vragen contact op met het Coördinatiepunt Internationalisering.

Stage in het buitenland

Uiteraard is het ook mogelijk een (onderzoeks)stage in het buitenland te lopen. Kom voor informatie hierover zeker langs bij het Coördinatiepunt Internationalisering Psychologie. Algemene informatie en tips vind je op de pagina  Stage.

Korte programma’s in het buitenland

Mocht je liever niet voor een heel semester naar het buitenland gaan, dan kun je er ook voor kiezen om je aan te melden voor een Summer School, een Studentenconferentie of een taalcursus. Meer informatie vind je onder Kort verblijf.

Master in het buitenland

Misschien denk je er wel over na om na je bachelor Psychologie een masterprogramma in het buitenland te gaan volgen. Kijk voor meer informatie bij Master in het buitenland.

Gepubliceerd door  Psychologie

21 februari 2017