Geesteswetenschappen

Verleg je grenzen in de Geesteswetenschappen

Bestemming buitenland

Erasmus via Geesteswetenschappen

Het Erasmusprogramma biedt studenten de mogelijkheid om een semester of een jaar te studeren aan een Europese universiteit.

Stappenplan studeren in het buitenland

Stap 1: Informatie verzamelen

 • Bij het International Office Geesteswetenschappen en Bureau Internationale Studentenzaken (BIS).
 • Voorlichtingsbijeenkomsten bijwonen. Er worden door het jaar heen verschillende voorlichtingen en workshops gegeven, waaronder een voorlichtingbijeenkomst over de Learning Agreement en Grant Agreement. (Zie onderaan deze pagina.)
 • Contact met studenten die ervaring hebben met studeren in het buitenland en buitenlandse studenten die studeren aan de UvA. Contactgegevens kunnen verkregen worden via het International Office en International Student Network (ISN).
 • Websites gastuniversiteiten en financieringsinstellingen bekijken.
 • Contactpersoon internationalisering van je opleiding raadplegen (zie 'Advies per opleiding' hieronder voor de contactgegevens).

Stap 2: Keuze bepalen

 • Bestemming kiezen: De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft uitwisselingsmogelijkheden met meer dan 90 universiteiten in Europa. Bij bestemmingen kun je ontdekken waar je in Europa naartoe kunt. Ook kun je op de wereldkaart kijken voor een compleet overzicht van alle bestemmingen van alle faculteiten van de UvA over de hele wereld.
 • Inplannen in je studieprogramma (raadpleeg de contactpersoon van je opleiding).
 • Studieprogramma buitenland opstellen (raadpleeg de website van de buitenlandse universiteit voor vakkenaanbod).

Stap 3: Aanmelden

 • Erasmus: via het International Office Geesteswetenschappen. De precieze aanmeldprocedure vind je onder het tabblad linksboven, 'Aanmelden'.
 • Global Exchange programma: via Bureau Internationale Studentenzaken (BIS).
 • Overige programma’s/fondsen: afhankelijk van het programma/fonds.

Hieronder vind je het volledige stappenplan en de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan (incl. deadlines en aanmeldprocedures).

Advies per opleiding

Iedere FGw-opleiding heeft een academische contactpersoon internationalisering die advies kan geven over de academische aspecten van studeren in het buitenland, zoals: interessante universiteiten en specialisaties, het inpassen van de buitenlandse vakken in je studieprogramma. 

De contacpersoon ondertekent ook het Academic Approval form dat je nodig hebt bij je aanmelding. Let op: neem ruim voor de deadline contact op met jouw contactpersoon. Wacht niet tot het laatste moment!

Voorlichtingen

Wil jij in het buitenland studeren of stage lopen? Vind de bestemming die het best bij jou en je studie past en ontmoet andere studenten die op uitwisseling zijn geweest. In februari 2018 zijn er voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over Erasmus+. 
In de voorlichting werd aandacht besteed aan de keuze van gastuniversiteit, taaleisen, financiën, en de aanmeldprocedure.

De Prezi die getoond werd tijdens de bijeenkomst kan je hier terugkijken.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen

8 mei 2018