Wil je een maand in Istanbul verblijven?

Doe een deel van je studie of onderzoek in Turkije

2 februari 2015

Vraag een Fellowship aan bij het Nederlands Instituut in Turkije.

Het Nederlands Instituut in Turkije (NIT) biedt een fellowship aan voor UvA-studenten die voor maximaal een maand hun onderzoek of studie in Istanbul willen doen. Denk hierbij aan het werken aan je scriptie, het schrijven van je proefschrift of het opstellen van een promotievoorstel, al dan niet in combinatie met een studiereis door Turkije. Het Fellowship houdt in: een inspirerende omgeving, accommodatie, een eigen werkplek en gebruik van faciliteiten 24 uur per dag.

Voor studenten, promovendi en recent afgestudeerden.

Aanvraag

Deadlines voor aanvragen zijn: 15 februari, 3 mei, 6 september 2015. In onderstaande pdf lees je hoe je de aanvraag doet.

Over het Nederlands Instituut in Turkije

Het Nederlands Instituut in Turkije bevordert de wetenschappelijke studie van Turkije en omstreken. Zwaartepunten zijn geschiedenis, archeologie, erfgoed, cultuur en samenleving.

Het instituut is gevestigd in Istanbul in de wijk Beyoğlu, op loopafstand van vele van de belangrijkste wetenschappelijke en culturele instellingen van het land. Het instituut onderhoudt goede contacten met de Turkse vakwereld, en heeft een uitgebreide bibliotheek op het gebied van de archeologie, geschiedenis, kunst- en architectuurgeschiedenis van Turkije. Jaarlijks organiseert het NIT symposia en cursussen, vaak in samenwerking met Nederlandse en Turkse instellingen. Meer informatie over het instituut vind je op onze website.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam